NIEUW: ROVAS – ROMASTOR VALVE SYSTEM
voorzorgsmaatregel mogelijke lekkage in hydraulisch systeem

Onze wereld staat in voortdurende ontwikkeling, stilstand is immers achteruitgang. Zo ook de verreiker wereld. Machines worden steeds veiliger, milieuvriendelijker en voorzien van de nieuwste stand der techniek. Niets blijft bij het oude.

Verreiker fabrikanten als Manitou en Magni zijn onlangs overgestapt van gesloten hydraulische systemen naar een open hydrauliek.
Bij verreikers met een zogenaamd open hydraulisch systeem is geconstateerd dat, bij hoge uitzondering, het kan gebeuren dat er lucht in de hydraulische toevoer (hydrauliek) terecht komt, via de koppelingen. Hierdoor kan een vacuüm ontstaan, waardoor Romastor onvrijwillig zou kunnen draaien.

Om een eventuele lekkage in het hydrauliek systeem en daarmee het risico dat Romastor door zou kunnen draaien te voorkomen, komen wij met een oplossing; Romastor Valve System, ROVAS in het kort.

ROVAS is een set samengesteld uit een ventielenblok en 2 korte slangen.
Middels het eenvoudig plaatsen van ROVAS aan de Romastor beugel, tussen de commandoslangen en de Romastor, is een eventueel meedraaien van Romastor uitgesloten, als er geen commando’s worden gegeven.
Het open hydraulisch systeem verandert middels ROVAS in een gesloten systeem, waarbij het ventielenblok zich pas opent bij een hydraulische druk van 105 bar.

Wij adviseren nadrukkelijk om ROVAS aan te brengen op elke Romastor, met name indien Romastor gebruikt wordt in combinatie met een verreiker met een open hydraulisch systeem!

ROVAS bieden wij tegen kostprijs aan, zijnde € 89,- exclusief BTW en verzendkosten.
Direct met een muisklik een Romastor offerte aanvragen kunt u hier.
 
 
volg Romastor bij Youtube   volg Romastor op facebook